2021
|
|
Exposició que interpel·la la nostra responsabilitat sobre els conflictes de la República Democràtica del Congo i la violència de gènere.
|
L’exposició “100 anys sent FEEC”, comissariada per l'historiador Francesc Roma, va rebre més de 10.000 visites al Palau Robert a principis d’aquest 2021 i ara s’ha fet una adaptació per poder ser itinerant en diferents espais del país. Can Trona, de la mà del GECA, ha estat el primer centre al qual la FEEC ha cedit aquesta exposició en motiu del Bas Moutain Festival.
|
Remences "La lluita per la llibertat" és una exposició de producció pròpia de Can Trona, comissariada per Rosa Lluch, amb la col·laboració del Campus de Patrimoni de la UdG i dels Ajuntaments d'Amer, Sant Feliu de Pallerols, les Planes i La Vall d'en Bas.
Exposició de les il·lustracions originals del conte "El secret de la Vall" de Nina Bach i Gemma Comalada. Fou inaugurada el 24 d'abril i ha estat present a Can Trona fins el 30 d'agost de 2021. L'èxit de l'exposició entre el públic infantil ens va fer decidir a prorrogar-la fins a finals d'estiu, per tal que les famílies que van venir a passar les vacances estivals a la Vall en pugessin gaudir.
Del 23 de juliol al 23 d'agost de 2021 l'Institut Català de la Dona ens va cedir l'exposició "Lliures i sense por". Des de Can Trona, es va posar aquest material a disposició de les Comissions de Festes de la Vall d'en Bas perquè la puguessin tenir exposada durant la Festa Major de cadascun dels diferents pobles que conformen el municipi. L'objectiu? Fomentar la igualtat de gènere i prevenir la violència masclista.
Del 9 al 27 d'abril de 2021 Can Trona va acollir l'exposició "La mar de plàstics" per tal d'educar la població en matèria de sotenibilitat. Cedida a l'equipament per la Diputació de Barcelona, l'exposició descriu el problema de la contaminació marina per plàstics i les claus per a formar part de la seva solució.
|
Del 4 de juny al 3 de setembre de 2021 Can Trona va voler retre homentatge al filòleg i antic estiuejant de la Vall d'en Bas Antoni Maria Badia i Margarit. Per això, va acollir l'exposició que es feu en motiu del centenari del seu naixament. Cedida per l'Ajuntament i la Biblioteca Municipal d'Igualada es tracta d'un repàs als set àmbits del seu llegat acadèmic. Olot Televisió en va fer una notícia que podeu recuperar a: https://www.youtube.com/watch?v=lVAqp41l-Go
El 18 de maig es va celebrar el dia internacional dels Museus. Per aquesta raó l’equip de Can Trona va voler regalar als habitants de la vall la possiblitat de veure una nova exposició itinerant titulada: “Mil milions d’ulls per a mil milions d’estrelles” sobre el Projecte Gaia de l’Agència Especial Europea. Cedida per l’equip de divulgació de l’Institut de Ciències del Cosmos de la Facultat de Física de la UB. Es va poder veure fins el 4 de juny.
Tot i que l'exposició va ser muntada el 13 de novembre de 2020, arran de les restriccions aplicades per prevenir la covid-19, l'exposició "Il·lustració Científica" no va poder ser inaugurada fins més endavant: el diumenge 7 de febrer de 2021. Tot i que estava prevista tenir només per un trimestre es va anar prorrogant fins el 30 de maig de 2021 per la seva bona acollida.
L'acte inaugural va comptar amb la presència dels directors del Grau d'Il·lustració Científica de la UdG i al Fes d'Olot: Carles Puche i Blanca Martí, que van fer una visita guiada + coloqui i presentació de dos documentals sobre el tema.
Del 27 de febrer al 30 d'abril de 2021 vam acollir l'exposició itinnerant "Dones Trencant barreres. Transformant les ciutats mediterrànies" de l'Institut Europeu de la Mediterrània. La seva responsables Meritxell Joan ens en va fer una presentació on-line que podeu recuperar en el següent link: https://www.youtube.com/watch?v=xfZAVt4VryM&t=21s
|