2022
10- Dones il·lustres
Deu il·lustradores professionals retraten, seguint el seu propi estil, deu dones referents per les aportacions que han fet en coneixements, reivindicacions o lluites socials i que, malgrat els intents de fer-les invisibles, han estat pioneres.
|
9- Tabú
Primer projecte artístic sobre prevenció de l’abús sexual infantil de l’Associació Reach amb la col·laboració de l’artista Emma Morales Ruiz. Les il·lustracions tenen un caire màgic, on els colors vius interactuen i connecten directament amb els petits i petites, però sense amagar res. Cada una de les làmines compta amb una imatge ferma sobre els límits del cos de l’infant o la juguesca psicològica que pot exercir la persona abusadora sobre els infants.
|
8- Remences: la lluita per la llibertat
Aquesta és una exposició de producció pròpia de Can Trona, comissariada per Rosa Lluch, amb la col·laboració del Campus de Patrimoni de la UdG i dels Ajuntaments d'Amer, Sant Feliu de Pallerols, les Planes i La Vall d'en Bas. Aquest 2022 l'hem tingut uns mesos a Can Trona però també ha viatjat en itinerrància fins al Museu Dardé de Banyoles. Allí fou inaugurada a principis d'octubre i s'hi estarà fins al mes de gener de 2023.
Si desitgeu tenir l'exposició en itinerància us podeu posar en contacte amb [email protected] |
7- Cop de maça, de Joan Tamayo i Robert ManeraExposició de quadres del pintor Robert Manera, en homenatge als 10 anys + 2 de la seva mort, acompanyada de poemes de Joan Tamayo.
L'exposició cerca fer arribar els valors dels drets humans per provocar una revolta pacífica que ajudi a transformar la societat i el model de convivència actual que, segons Tamayo, cal reconstruir urgentment. A través de l'art es vol fer arribar un missatge que colpegi amb força les consciències dels visitants, com un cop de maça. Una mena de provocació que juga amb els colors, les paraules, els silencis i un ritme lliure. Tant els quadres com els poemes cerquen generar una indignació positiva per tal de crear consciència i compromís social. |
6- Del 30 de juny al 30 de setembre: Català il·lustrat.El Català Il·lustrat té el repte d’impulsar frases fetes populars per fer-les més atractives, conegudes i intentar que puguem tornar-les a utilitzar amb més naturalitat. Els visitants del centre trobaran una butlleta on hauran d’escriure quina frase creuen que correspon a cada dibuix. Qui les endevini totes s’endurà un petit premi. Per participar només cal venir a Can Trona dins les hores d’obertura del centre, no cal inscripció i l’entrada és lliure i gratuïta.
|
5- Del 30 de juny al 21 d'agost: Aquarel·les de la Vall d'en Bas de Jordi Figueres.Primera exposició de Jordi Figueres. Es tracta d'una exposició d’aquarel·les i dibuixos de paisatges de la Vall d’en Bas i altres contrades.
L'autor es va iniciar en la pintura l’any 2019, seguint a mestres com: Stan Miller, Lorraine Watry, Laurel Hart, Paul Coney, Steve Mitchell, etc. L'estiu de 2022 l’Ajuntament de la Vall d’en Bas li ha donat l’oportunitat d’exposar les seves primeres obres. Uns inicis artístics on mostra una visió personal de la llum i els colors dels paisatges de la vall. La seva tècnica és l'aquarel·la transparent de màxima qualitat sobre paper "Arches" de 300 g. Tots els blancs són els blancs del paper. |
4- Del 30 d'abril al 30 de maig: "Camins de muntanya, muntanya de camins"El GR 7 fou el primer sender de gran recorregut que es va senyalitzar a l'Estat espanyol (es va iniciar el 1974). És per això que el Club excursionista REDDIS amb el suport de la FEEC va tirar endavant una exposició per tal de recòneixer aquesta fita i explicar: qui hi va col·laborar, com es va fer, així com la seva importància. L'exposició es va dur a Can Trona en motiu de la celebració de les Jornades Nacionals de Senderisme i el Bas Moutain Festival.
|
3- Del 28 de gener al 30 de març: Plànols de castells, esglésies i capelles de 1719Can Trona va acollir aquesta exposició, que inclou més de quaranta plànols de ciutats i viles de les terres gironines, procedents d’un atles manuscrit fet per l’enginyer militar francès PENNIER, datat el 1719 i que es conserva a l’Arxiu Militar Austríac a Viena. Es tracta d'una exposició produïda per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.
|
2- Del 19 de desembre al 28 de gener: SOSPYR Biodiversitat i canvi climàticExposició de SOS PYR, amb la col·laboració d'Alt Ter, Tosca i la Generalitat. Ensenya com s'estan danyant els ecosistemes pirinencs amb el canvi climàtic, que altera el delicat equilibri natural a aquesta zona que ens és tan coneguda.
|
1- D'octubre de 2021 a febrer de 2022: El Riu GurnL’exposició “Aigua i amfibis al Gurn: biodiversitat i fragilitat”, vol servir per a conscienciar a la població del fet que els rius són clau en la sostenibilitat de la vida: si els rius canvien o s’alteren també hi haurà una modificació important en els béns i serveis que ens proporcionen.
|