Hatsatoun significa casa del menjar en armeni. Enguany aquest país comparteix edició amb Catalunya a l’Smithsonian Folklife Festival 2018. En aquest espai s’hi desenvolupen show cookings -demostracions de cuina- de forma conjunta entre la cultura catalana i la cultura armènia. La coca de recapte fou la primera de les tres demostracions que el forner de la Vall, Àngel Zamora, hi té programades. En aquest espai sempre s’hi mostren receptes que tinguin relació entre plats de cada territori. En aquest cas, es relaciona la coca de recapte amb el lahmajun, un plat típic armeni. L’Àngel treballà de la mà amb el sirià exiliat a Armènia Andraning Kilislyan, un cuiner molt reputat. Ambdós receptes consten d’una massa fina amb una guarnició a sobre, i cuites al forn. El plat armeni, però, acostuma a portat carn de vedella picada amb herbes, i un cop treta del forn hi podem posar menta i unes gotes de llimona. Un plat realment exquisit.
2 Comentarios
Deja una respuesta. |
Autors
Persones interessades en la Vall d'en Bas ARXIUSCategorIEs
|